امور بین الملل


 

سازمان های مردم نهاد به طور فعال با سازمان ملل متحد از زمان آغاز کارش در سال ۱۹۴۵مشغول به کار هستند. آن ها با دبیر خانه سازمان ملل، آژانس ها و دپارتمان ها با موضوعات مختلف از جمله در زمینه مشورتی ، همکاری می کنند. سازمان های مردم نهاد در تعدادی از فعالیت ها من جمله توسعه اطلاعات, افزایش آگاهی,توسعه آموزش و پرورش,سیاست های حمایتی, پروژه های عملیاتی مشترک, مشارکت در فرایندهای بین دولتی و خدمات  تخصصی و فنی شرکت دارند.

خیریه رشد نیز دارای مقام مشورتی در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد می باشد. علاوه بر آن خیریه رشد عضو بخش اطلاع رسانی عمومی سازمان ملل نیز هست که در همین راستا تلاش بر معرفی برخی برنامه ها و فعالیت های سازمان ملل از جمله مناسبت های ویژه  را دارد.

همچنین بنیاد رشد پیرو تبین همین موضوع و اهمیت به درد و محرومیت همه انسان ها و ترویج فرهنگ انسان دوستی و برابر حقوق انسان ها اقدامات زیر را انجام داده است که امید داریم مورد رضایت خدای منان قرار گرفته باشد.

بحران پناهجویان

وجود درگیری و ناامنی های پیاپی در کشور افغانستان باعث ورود بسیاری از خانواده های افغان به ایران شد. بیشتر اوقات بسیاری از دختران بخاطر موانع فرهنگی و سنتی شان فرصت رفتن به مدرسه و تحصیل را از دست می دادند. امور خیریه بنیاد رشد پیرو تبین موضوع اهمیت به درد و محرومیت همه انسان ها و ترویج فرهنگ انسان دوستی و برابری حقوق انسان ها ، اقدام به همکاری با برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد جهت کمک به کودکان پناهده در ایران نموده است که در همین راستا برنامه ای مشترک را انجام داده که در آن ، بسته های آموزشی میان ۶۰۰۰ دانش آموز دبستانی دختر و پسر پناهنده ساکن ۱۹ مهمانشهر واقع در ۱۳ استان کشور توزیع گردید. همچنین داوطلبین خیریه رشد به همراه نمایندگان برنامه جهانی غذا در مهامنشهر شهید ناصری ساوه حضور یافتند. در این برنامه داوطلبان بسته های لوازم التحریر را بین دانش آموزان توزیع کردند. کودکان نیز آرزوهایشان را نیز به تصویر کشیدند. در پایان نیز تقدیرنامه ای توسط نماینده برنامه جهانی غذا به خیریه رشد جهت این همراهی اهداء گردید.

 

قحطی شاخ آفریقا در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ میلادی میلیون ها نفر را دچار کمبود غذا کرد که ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آن در کشور سومالی بود.در این کشور نزدیک به ۲۶۰ هزار نفر در اثر خشکسالی جان خود را از دست دادند که نیمی از آنان را کودکان زیر ۵ سال را شامل می شد. که این بحران به دلیل جنگ های داخلی بین گروه های مسلح که بعضاً وابسته به القاعده بودند وخیم تر هم شد. امور خیریه بنیاد رشد نیز به دنبال اقدامات و اهداف مطروح شده خود در پی کمک رسانی و یاری رساندن به مردمان آن کشور بر آمد و ضمن تخصیص منابعی از بنیاد رشد برای کمک رسانی بیشتر اقدام به جمع آوری کمک های مردمی نمود و در پی حضور مدیر امور خیریه در آن کشور از طریق جمعیت هلال احمر ایران منابع جمع آوری شده مستقیماً به دست مردم رسانده شد. این حضور در شهر موگادیشو باعث آشنایی با ساختارهای بین‌المللی فعال در عرصه حمایت و امداد رسانی را نیز برای مجموعه خیریه رشد به همراه داشت همچنین حضور در جلسات برنا مه ریزی حمایتی از مردم سومالی نیز از دیگر دست آوردهای این حرکت بوده است.

سیل پاکستان – در سال ۲۰۱۰ میلادی و در پی باران های شدید موسمی و بالا آمدن سطح آب رود سند ، استان های سرحد سند ، پنجاب و بلوچستان پاکستان دچار سیل عظیمی شدند که در اثر این حادثه بیش از ۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۰ میلیون نفر زخمی یا بی خانمان شدند که بر اساس تخمین های سازمان ملل ابعاد انسانی این حادثه را می توان از مجموع افرادی که در سه حادثه سونامی در اقانوس هند در سال ۲۰۰۴ ، زیمن لرزه کشمیر در سال ۲۰۰۵ و زمین لرزه هائیتی در سال ۲۰۱۰ زخمی یا بی خانمان شدند را بیشتر داشت در اثر این حادثه حدود یک پنجم کشور پاکستان به زیر آب رفته بود.برای این بحران کشورهای زیادی اقدام به کمک رسانی نمودند که در بین آن ها ایران نیز با ارسال ۵۰۰ تن کالا و ۱۰۰ میلیون دلار سهیم بوده است که مجموعه امور خیریه بنیاد رشد نیز با تخصیص منابع و جمع آوری کمک های مردمی و ارسال آن به مناطق آسیب دیده در این امور شرکت نموده است.

زلزله در هائیتی در سال ۲۰۱۰ با قدرت ۷ ریشتر رخ داد که بسیاری از شهرهای این کشور را میران کرد که در آن بیش از ۲۰۰,۰۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند و میلیون ها نفر آواره شدند که به گفته سازمان ملل این واقعه جزء ویران گرترین حوادث از زمان تأسیس این حادثه تا سال ۲۰۱۰ بوده است در همین حال وسعت حادثه رساندن کم های بشر دوستانه را سخت تر نموده بود. امور خیریه بنیاد رشد هم با ارسال کمک های بشر دوستانه ی جمع آوری شده در یاری رسانی به مردم این کشور سهیم بوده است.